Coreenii de la Samsung evaluează o posibilă strategie de revânzare a modelelor de top care sunt returnate, iar acestea ar urma să fie vândute a doua oară, la un preţ mai mic, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacă planul Samsung de a revinde smartphone-urile de top care sunt returnate va deveni realitate, utilizatorii vor putea achiziţiona mai ieftin modele precum Galaxy S7 şi Note 7.

Este prea devreme să se discute concret despre cifre şi procente, nefiind cunoscut cu cât vor fi mai ieftine telefoanele revândute comparativ cu preţul iniţial. Teoretic, ar trebui să reprezinte o facilitate pentru cei care nu-şi permit să-şi cumpere un model de top atunci când este nou lansat.

Telefoanele care vor fi revândute fac parte din programul de upgrade pe care Samsung îl derulează în prezent în Coreea de Sud şi Statele Unite. În cadrul acestui program, utilizatorii returnează flagship-ul anului precedent şi plăteşte o diferenţă de bani pentru achiziţionarea celui mai nou vârf de gamă.

Telefoanele returnate în cadrul programului de upgrade vor fi reparate, dacă este cazul, în service-urile Samsung şi revândute la un preţ redus. Revânzarea acestor smartphone-uri face parte din planul celor de la Samsung de creştere a profitului operaţional. Scopul neoficial este menţinerea acestui indicator la peste 10%. Conform Cannaccord Genuity, Samsung a avut o margine de profit de 17% în Q2 2016.

La modul simplist, deşi nu este o idee originală, revinderea unui device la preţ redus este o strategie excelentă. În fond, Samsung, chiar şi cu reducerea preconizată, vinde de două ori acelaşi telefon, fapt care nu poate decât să crească marginea de profit.

Pe lângă preţul cerut, rămâne de văzut şi în ce regiuni ale lumii va demara Samsung acest program. Normal ar fi să se aibă în vedere pieţe cu o putere redusă de cumpărare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.