Samsung a început în mod oficial să livreze pentru smartphone-urile Galaxy S7 şi S7 Edge actualizarea la versiunea 7 de Android. Totodată, compania a anunţat ce alte telefoane din propriul portofoliu vor mai fi actualizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Posesorii flagship-urilor Galaxy S7 şi S7 Edge se pot aştepta ca dintr-o zi în alta telefonul lor să fie actualizat prin metoda OTA (Over The Air) la Android 7. Operaţiunea de actualizare a fost anunţată în mod oficial de Samsung în cursul zilei joi.

Metoda OTA presupune livrarea update-ului prin internet de către producător şi este cea mai simplă metodă de actualizare a unui smartphone. Cei care deţin un Galaxy S7 şi S7 Edge deblocat vor primi update-ul în zilele următoare, în timp ce utilizatorii care l-au cumpărat blocat, de la un operator, vor trebui să mai aştepte cel mai probabil câteva luni până când update-ul va trece procesul de testare în cadrul reţelei.

Actualizarea la Android 7 este una importantă pentru Samsung şi pentru dispozitivele vizate. Aceasta aduce o nouă grafică pentru interfaţa TouchWiz, profiluri noi de optimizare a consumului de energie, posibilitatea schimbării rezoluţiei ecranului, filtru de lumină albastră pentru protejarea ochilor şi altele.

Cu această ocazie, Samsung a anunţat şi ce alte smartphone-uri şi tablete din propriul portofoliu vor fi actualizate la Android 7. Lista completă include următoarele modele:

  • Galaxy S6
  • Galaxy S6 Edge
  • Galaxy S6 Edge Plus
  • Galaxy Note 5
  • Galaxy Tab A with S Pen
  • Galaxy Tab S2
  • Galaxy A3
  • Galaxy A8

Spre deosebire de S7 şi S7 Edge, aceste device-uri nu vor primi update-ul în cursul acestei luni, ci undeva în prima jumătate a anului. Cei care deţin unul din aceste modele blocate într-o anumită reţea GSM, se pot aştepta să primească actualizarea la mai bine de un an din momentul lansării oficiale.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.