Procurorii coreeni au anunţat luni că vor cere emiterea unui mandat de arestare pentru Jay Y. Lee, vicepreşedintele gigantului Samsung, suspectat într-un scandal de corupţie, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După problemele cu smartphone-ul Note 7, compania coreeană Samsung este pe cale să fie implicată într-un nou scandal, în care liderul său, Jay Y. Lee, este acuzat de corupţie.

Parchetul de la Seul a anunţat că vicepreşedintele grupului a plătit în total mită de 43 de miliarde de woni (36,42 milioane de dolari) către Choi Soon-sil, prietena preşedintei suspendate Park Geun-hye, aflată în centrul unui scandal de corupţie.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Un tribunal va decide miercuri dacă va aproba emiterea mandatului de arestare pentru Jay Y. Lee, cel care a fost deja interogat de procurori săptămâna trecută.

În replică, Samsung a anunţat că respinge acuzaţiile. "Este greu de înţeles decizia procurorului special", a afirmat Samsung Group într-un e-mail trimis presei.

Jay Y. Lee este fiul lui Kun-Hee Lee, preşedintele Samsung şi cel care conduce în acte compania coreeană. Acesta este acuzat că l-a mituit pe preşedintele ţării, Park Geun-hye, cel care a fost pus deja sub acuzare pentru fapte de corupţie.

Vice preşedintele Samsung este acuzat că a făcut plăţi către o asociaţie apropiată preşedintelui pentru ca acesta să-şi exprime suportul pentru fuziunea dintre Samsung şi divizia sa de construcţii. Această mutare a fost văzută de acţionarii Samsung ca o încercare a lui Jay Y. Lee de a-şi consolida poziţia în cadrul companiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.