Microsoft anunţă lansarea europeană a ochelarilor de realitate mixtă HoloLens, produs care va fi disponibil şi în ţara noastră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul evenimentului Future Decoded care a avut loc miercuri la Londra, Microsoft a anunţat că HoloLens, primul computer holografic integrat din lume, cum îl numeşte compania americană, va fi disponibil pe 29 de pieţe noi din Europa, inclusiv România.

Lista completă a ţărilor în care căştile de realitate mixtă care au la bază Windows 10 vor fi disponibile include Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia şi Turcia.

„Realitatea mixtă are potenţialul de a ajuta clienţii şi companiile din întreaga lume să realizeze lucruri care nu au fost posibile până acum. Experienţele de realitate mixtă vor ajuta companiile şi angajaţii să îndeplinească sarcini esenţiale mai rapid, mai sigur şi mai eficient, şi să creeze noi moduri de conectare cu clienţii şi partenerii” a declarat Lorraine Bardeen, general manager pentru Microsoft HoloLens.

Prezentaţi iniţial în urmă cu trei ani, ochelarii celor de la Microsoft nu se adresează utilizatorilor casnici şi nu sunt pentru jocuri. Compania americană ţinteşte anumite nişe din domeniul business, care implică design, creaţie, antrenament precum şi asistenţă de la distanţă.

Eforturile celor de la Microsoft pe zona virtuală mai includ recenta lansare a suportului software pentru Windows 10 în cadrul celui mai recent update şi căştile pentru realitate virtuală dedicate PC-urilor cu Windows 10 ce sunt lansate de parteneri tradiţionali ai gigantului american, precum Asus, Dell, HP, Lenovo şi alţii.

În prezent, Microsoft pregăteşte un update de software pentru HoloLens, care va fi lansat la începutul anului viitor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.