Qualcomm a prezentat un nou procesor pentru smartphone-uri, care va fi nu doar mai performant, dar va şi consuma mai puţină energie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul Snapdragon 835, urmaşul lui Snapdragon 820, procesor folosit de majoritatea producătorilor pe vârfurile gamă din 2016, este primul procesor Qualcomm produs pe tehnologia pe 10 nanometri.

Drept urmare, noul procesor va fi mai mic şi mai uşor, iar de aici vin o serie întreagă de avantaje. Componentele mai mici ale procesorului conferă o eficienţă energetică superioară generaţiei anterioare.

Cei de la Qualcomm susţin că Snapdragon 835 va consuma cu 25% mai puţină energie decât modelul 820. În practică, conform evaluărilor producătorului, noul procesor va aduce un plus de autonomie de 2,5 ore în cazul unui regim obişnuit de folosire a telefonului.

Snapdragon 835 va oferi o performanţă grafică mai bună cu 25% faţă de modelul actual, Snapdragon 820. Sporul de performanţă grafică va fi vizibil în jocuri şi în aplicaţiile de realitate virtuală.

De altfel, realitatea virtuală este unul din domeniile asupra căruia cei de la Qualcomm se concentrează în mod special cu noul procesor. Acesta promite imagine şi sunet mai bune în mediul virtual, precum şi o procesare mai rapidă a graficii 3D.

O altă caracteristică importantă a noului procesor este suportul pentru tehnologia Quick Charge 4.0. Cei de la Qualcomm susţin că încărcarea telefoanelor se va face cu 20% mai rapid şi că 5 minute de alimentare vor oferi energie suficientă pentru 5 ore de folosire.

Snapdragon 835 se află deja în procesul de producţie de masă. Ca urmare, este foarte posibil ca acesta să fie folosit deja de primele flagship-uri ce vor fi lansate în primăvara acestui an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.