Microsoft a prezentat la E3, cel mai mare târg anual de gaming, o nouă consolă de jocuri, numită Xbox One X.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lăudată de Microsoft pentru faptul că este cea mai mică consolă Xbox de până acum, One X este, într-adevăr, mai subţire, dar şi mai puternică decât versiunea anterioară, Xbox One S.

Microsoft a dorit neapărat ca la capitolul dotări tehnice Xbox One X să fie mai puternică decât Play Station 4 Pro, cel puţin până când cei de la Sony vor lansa noua lor generaţie de console pentru jocuri.

Astfel, Xbox One X are un procesor care rulează la 1172 MHz şi o putere grafică de procesare de 6 teraflopi – ambele superioare componentelor din Play Station 4 Pro. Unitatea Ultra HD Bluray, spaţiul de stocare de 1 TB şi sistemul de răcire pe apă completează oferta Microsoft pentru gameri.

Cum era de aşteptat, cei la Microsoft au avut grijă ca noua consolă să fie compatibilă cu ecosistemul actual. Atât jocurile, cât şi accesoriile pentru Xbox One vor funcţiona pe noua consolă Xbox One X.

Microsoft a anunţat că vor exista 22 de jocuri exclusive pentru Xbox One X la ora la care aceasta va intra pe piaţă. Printre acestea se numără Forza Motorsport 7, care va rula la rezoluţie 4K cu 60 de frame-uri pe secundă, Crackdown 3 şi Sea of Thieves.

De asemenea, Microsoft promite că, datorită unui proces de ”super sampling”, jocurile pentru Xbox One X vor arăta mai bine pe televizoarele 1080p decât până acum.

Noua consolă Xbox One X va fi lansată la nivel global în noiembrie. În Europa, aceasta va costa 499 de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.