Microsoft a anunţat lansarea primului laptop din seria Surface, numit Surface Laptop, cel care va fi primul produs de pe piaţă care va folosi noul sistem de operare Windows 10 S.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Microsoft nu a lansat doar un nou sistem de operare, ci şi un nou laptop, dintr-o nouă serie de produse care vor să concureze cu MacBook Pro al celor de la Apple. Şi, întocmai ca Apple, Microsoft va controla în acest caz atât partea software, cât şi pe cea hardware.

Surface Laptop este un laptop cu construcţie clasică, ce foloseşte un finisaj de aluminiu pe spate care, susţin cei de la Microsoft, contribuie la păstrarea unei temperaturi reduse. Noul laptop Microsoft este şi foarte uşor, cântărind aproximativ 1,3 Kg.

Ecranul de 13,5 inch care are un raport de 3:2 a fost lăudat în conferinţa de lansare ca fiind cel mai subţire ecran folosit vreodată într-un laptop.

Surface Laptop va fi disponibil în versiuni cu procesoare Intel Core i7 şi Core i7, iar o altă calitate a sa ar urma să fie autonomia. Microsoft susţine că acesta va oferi o durată de folosire fără alimentare de peste 14 ore.

Cotat la 999 de dolari, Surface Laptop este un produs high-end care va intra pe piaţă în luna iunie şi va rula noul Windows 10 S, ceea ce înseamnă că vor putea fi instalate doar aplicaţii din Windows Store.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.