Deşi mai sunt două zile până la startul ediţiei de anul acesta a târgului Consumer Electronics Show, cei de la Lenovo s-au grăbit să iasă în evidenţa cu prima lor cască de realitate virtuală dedicată dispozitivelor cu Windows.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Produsul, care încă nu are o denumire oficială, este mai mic şi mai uşor decât greii, la propriu şi la figurat, ai industriei - HTC Vive şi Oculus Rift. Casca celor de la Lenovo cântăreşte 350 de grame, spre deosebire de cele 555 de grame ale lui HTC Vive. Evident că utilizatorii vor aprecia o cască care să nu fie o povară de purtat.

Designul pare, de asemenea, foarte confortabil - un alt element esenţial pentru succesul unei căşti de realitate virtuală menită a fi montată pe cap. Aceasta împrumută liniile de design ale PlayStation VR a celor de la Sony.

Casca prezentată de Lenovo foloseşte două panouri, fiecare având o rezoluţie de 1.440 x 1.440 pixeli. Astfel, aceasta ar urma să devină automat casca de realitate virtuală cu cea mai mare rezoluţie, cel puţin până când o altă cască va ridica şi mai mult ştacheta.

Produsul celor de la Lenovo nu necesită o cameră video externă. Acesta ar urma să fie una din primele căşti dotate cu un sistem intern de monitorizare a mişcării. Singurele camere sunt montate frontal şi joacă un rol în crearea mediului mixt, în care realitatea se îmbină cu artificialul.

La acest moment, casca celor de la Lenovo este la stadiu de prototip, neavând nici un nume oficial, nici o dată de lansare. Cât despre preţ, cei de la Lenovo îl estimează la puţin peste 300 de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.