Şeful Amazon, Jeff Bezos, este cel mai nou lider al topului mondial al bogaţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jeff Bezos l-a detronat pe Bill Gates şi a ajuns cel mai bogat om din lume după ce acţiunile Amazon au înregistrat o creştere importantă, iar acţiunile Microsoft au scăzut concomitent.

Miercuri, la închiderea pieţelor, între averea lui Bill Gates şi cea lui Jeff Bezos era o diferenţă de 1 miliard. Bill Gates era cotat la 90 de miliarde de dolari, iar Jeff Bezos la 89 de miliarde de dolari.

Creşterea preţului pe acţiunile Amazon cu aproximativ 15 dolari, concomitent cu o mică scădere pentru acţiunile Microsoft, l-au adus pe şeful Amazon în poziţia de cel mai bogat om din lume. Conform celor de la Bloomberg, acesta ajunge la 90,9 miliarde versus 90,7 miliarde ale lui Bill Gates.

Jeff Bezos este al şaselea nume care ajunge pe primul loc în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume în ultimii 30 de ani. Bill Gates fost cel mai avut om din lume în ultimii patru ani.

Lansat în 1994 ca un magazin de cărţi electronice, Amazon a remodelat peisajul retail-ului din Statele Unite şi nu numai. Amazon mai este recunoscut şi pentru serviciile sale de cloud precum şi pentru ambiţiile din ce în ce mai mari ca producător de hardware şi de software.

Jeff Bezos, care a fost şi unul din primii investitori Google, deţine companii importante precum IMDB.com, serviciul de streaming video pentru jocuri Twitch sau Blue Origin, compania spaţială care rivalizează cu Space X.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.