Apple a intenţionat iniţial să iasă pe piaţă cu iPhone X în 2018, dar s-a răzgândit şi a grăbit procesul de dezvoltare pentru ca smartphone-ul să fie gata anul acesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vicepreşedintele Apple pe partea de hardware, Dan Riccio, a declarat într-un interviu acordat pentru Mashable că gigantul american programase iniţial lansarea lui iPhone X pentru anul viitor.

Fără să menţioneze care a fost motivaţia deciziei, Riccio vorbeşte despre faptul că şefii companiei s-au răzgândit la un moment dat şi au fixat 2017 ca data la care iPhone X să iasă pe piaţă.

Drept urmare, continuă Riccio, Apple a investit multe resurse pentru finalizarea dispozitivului la timp. Compania a trebuit să ia deciziile corecte de la începutul procesului de dezvoltare, neavând timp pentru eventuale modificări din mers.

Interesant este, conform aceluiaşi reprezentant al companiei americane, că Apple nu a intenţionat niciun moment să doteze iPhone X cu un senzor de amprente, fie el montat pe spatele telefonului sau integrat în ecran. De la bun început s-a lucrat la sistemul Face ID de autentificare facială.

Ţinând cont că mai mulţi competitori, printre care LG şi Samsung, au lansat anul acesta telefoane cu rame înguste, decizia finală a celor de la Apple se dovedeşte a fi cea corectă. Ar fi fost oarecum ruşinos pentru Apple să vină şi anul acesta cu un design vechi în timp ce competiţia trece la un nou nivel.

Folosirea sistemului de recunoaştere facială Face ID pe iPhone X şi lansarea în 2017 a acestuia menţine în continuare Apple cu un pas înaintea concurenţilor, cel puţin pe partea hardware.

iPhone X va fi disponibil începând din 3 noiembrie, iar cea mai ieftină variantă a acestuia, cu 64 GB memorie, va costa 999 de euro fără taxe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.