Facebook anunţă că Stories, secţiunea din Instagram care grupează conţinutul efemer, a trecut de 150 de milioane de utilizatori, ocazie cu care va începe să afişeze şi reclame.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Stories a fost lansată în luna august a anului trecut şi este cea mai proeminentă facilitate pe care Facebook a copiat-o de la Snapchat, dintr-un şir destul de lung de astfel de exemple.

Secţiunea care afişează fotografii şi înregistrări video timp de numai 24 de ore din momentul în care au fost realizate a depăşit 150 de milioane de utilizatori zilnici din cei 300 de milioane de utilizatori zilnici pe care îi numără Instagram. Practic, jumătate din utilizatorii aplicaţiei accesează secţiunea Stories.

Pentru a monetiza această facilitate, Instagram va începe să afişeze reclame. Deloc surprinzător, modul în care acestea funcţionează este copiat, din nou, de la Snapchat.

După accesarea mai multor aşa-numite poveşti, utilizatorului îi vor fi afişate reclame ce pot lua forma imaginilor sau a clipurilor video. Imaginile vor fi afişate preţ de 5 secunde, în timp ce clipurile video nu vor depăşi 15 secunde.

Pentru a urmări modul în care performează reclamele, conturile business de Instagram vor avea la dispoziţie o secţiune de analiză, unde vor putea vedea parametrii de performanţă ai reclamelor precum afişări sau comentarii.

Reclamele vor fi vândute la clasica mie de afişări, iar preţul va fi stabilit prin licitaţie. Orice vizualizare, indiferent de durată, va fi contorizată drept afişare.

Pentru început, nici imaginile şi nici clipurile video nu vor fi însoţite de butoane sau link-uri. Cei de la Facebook, însă, au de gând ca în următoarele trei luni să faciliteze vânzarea de produse prin intermediul acestor reclame.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.