Lenovo a surprins la IFA 2016 cu o tabletă cel puţin atipică şi originală - Yoga Book.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Yoga Book este un dispozitiv compus din două părţi: ecranul de 10 inch şi o suprafaţă touch separată. Cele două componente sunt legate printr-o ”balama” devenită deja caracteristică pentru unele din produsele Lenovo, pe care compania o numeşte watchband.

Caracterul inedit este dat de cea de-a doua componentă - suprafaţa touch care îşi poate schimba rolul în funcţie de modul în care este folosită. În primul rând, poate lua forma unei tastaturi cu butoane luminate. În al doilea rând, întreaga arie poate fi folosită pentru a scrie sau desena cu ajutorul unui stylus.

Dar nici asta nu este cea mai interesantă parte. Stylus-ul din dotare acceptă cartuşe de cerneală, pentru scrisul clasic. Dacă pui o foaie de hârtie pe suprafaţa touch a device-ului şi scrii de mână cu stylus-ul, textul de pe foaie va fi automat transferat pe tabletă, luând forma literelor de tipar, ca urmare a procesării acestuia cu ajutorul unui sistem OCR (Optical Character Recognition).

Este evident faptul că acest gen de facilitate este utilă într-un număr redus de domenii. Nu este o opţiune care să atragă automat publicul larg. Cu toate astea, este reconfortant să vedem că mai există producători care încearcă să vină cu abordări noi într-un domeniu al tabletelor nu foarte popular.

Vor exista două versiuni de Yoga Book, una cu Android şi cealaltă cu Windows 10. Versiunea cu Android este estimată la o autonomie de 15 ore, în timp cea cu Windows, susţine producătorul, nu va depăşi 13 ore cu ajutorul bateriei de 8.500 mAh din dotare.

În rest, dotările tehnice sunt comune. Amândouă au ecran de 10 inch cu rezoluţie 1920 x 1200 pixeli, procesor Intel Atom 5x, 4 GB memorie RAM, 64 GB spaţiu de stocare, suport pentru card de memorie microSD şi 4G. De asemenea, ambele vor include un stylus.

Lenovo Yoga Book va ajunge pe piaţă în luna octombrie şi va costa 500 de dolari, versiunea cu Android, respectiv 550 de dolari, varianta cu Windows 10.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.