Anul viitor va începe în forţă pentru piaţa ceasurilor inteligente, cu două produse de top vândute de Google.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Informaţia a fost furnizată de către Jeff Chang, managerul de produs al sistemului de operare Android Wear. Android Wear este un sistem de operare dezvoltat de Google special pentru accesorii inteligente, precum ceasuri sau brăţări.

Conform acestuia, Google va lansa două smartwatch-uri de top chiar la începutul anului viitor. Cele două nu vor fi produse de Google şi nici nu vor purta brandul Google sau Pixel, ci vor fi construite de un partener al cărui nume rămâne deocamdată un mister.

Deşi nu a numit producătorul, Jeff Chang a spus că acesta a mai dezvoltat şi alte smartwatch-uri până acum. Suspectul principal pare a fi LG. Samsung iese din calcul deoarece compania coreeană nu face decât smartwatch-uri cu propriul sistem de operare, Tizen.

Google, pe de altă parte, merge cu Android Wear care va exista, în versiunea 2.0, pe cele două noi produse. Sistemul de operare al celor de la Google nu a reuşit să câştige prea mulţi adepţi până acum, într-o piaţă dominată de Apple şi în care principalul concurent, Samsung, nu foloseşte platforma Google.

Android Wear 2.0 reprezintă un pas important faţă de prima versiune. În primul rând, aplicaţiile acestuia devin autonome, nemaiavând nevoie de conexiunea la telefon pentru a funcţiona. De asemenea, noua versiune va fi compatibilă cu alte tehnologii Google, precum Android Pay, sau platforma de comenzi vocale Google Assistant.

Google promite că Android Wear 2.0 va fi disponibil şi pentru o parte din smartwatch-urile actuale - pe cele mai recente, cel puţin. Compatibilitatea cu Android Pay, spre exemplu, necesită componente care nu se regăsesc şi pe device-urile mai vechi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.