Portofoliul şi aşa vast de aplicaţii pentru chat al celor de la Google se îmbogăţeşte, începând de marţi, cu încă o aplicaţie, numită Duo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezentată prima oară în cadrul conferinţei Google I/O care a avut loc în luna mai, aplicaţia de video chat Google Duo este acum disponibilă utilizatorilor de Android şi iOS.

Google Duo este o soluţie dezvoltată doar pentru telefoanele mobile. Cei de la Google susţin că focusarea exclusivă pe mobile le-a permis să creeze o aplicaţie extrem de rapidă şi uşor de folosit. Dezavantajul este că nu există o versiune pentru desktop.

Noua aplicaţie nu are nevoie de crearea unui cont pentru a fi folosită. Autentificarea se face în stilul WhatsApp, pe baza numărului de telefon. De altfel, Duo nu ţine o listă de prieteni, ci ”se leagă” la contactele din telefon.

Caracteristica principală a noii aplicaţii de la Google este simplicitatea. Duo nu aglomerează interfaţa cu diverse opţiuni şi nici nu oferă, cel puţin deocamdată, facilităţi avansate, precum conferinţele video. Utilizarea se rezumă la apelarea, respectiv acceptarea apelurilor. Dar totul decurge foarte rapid, iar stream-ul video este scalat automat în funcţie de viteza conexiunii.

În schimb, Duo oferă o funcţie unică în aglomerată piaţă a aplicaţiilor de chat. Se numeşte Knock Knock şi constă în transmiterea fluxului video încă înainte de iniţierea apelului. În momentul în care utilizatorul este apelat, va putea vedea deja cine şi ce face la celălalt capăt al viitoarei convorbiri.

Marele avantaj oferit de această abordare este că transmisiunea video începe instant în momentul acceptării apelului. Când utilizatorul acceptă apelul, nu mai aşteaptă până la stabilirea conexiunii, aceasta fiind deja realizată în fundal.

De asemenea, funcţia Knock Knock oferă o perspectivă nouă şi interesantă. Văzând figura celui care-l apelează, dincolo de simpla afişare a numelui, utilizatorul beneficiază de mai mult context şi îi este mai uşor să decidă dacă acceptă sau nu apelul respectiv.

Din păcate pentru utilizatorii de iPhone, deocamdată facilitatea Knock Knock este disponibilă doar pe Android.

Lansarea noii aplicaţii nu schimbă cu nimic ecosistemul aplicaţiilor de chat al celor de la Google. Compania americană vede Duo ca o aplicaţie pentru utilizatorii finali, în timp ce vechea aplicaţie Hangouts devine acum o soluţie pentru domeniul business, acolo unde funcţii precum conferinţele video sunt mult mai necesare.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.