Duo, aplicaţia de video chat proaspăt lansată de Google, va facilita în curând realizarea apelurilor audio.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezentată în urmă cu aproape 3 luni, în cadrul evenimentului Google I/O şi lansată oficial marţi, aplicaţia Google Duo era considerată strict o soluţie de video chat. Acest statut se va schimba odată cu lansarea funcţie de apeluri audio.

Există suficiente motive pentru care majoritatea utilizatorilor preferă convorbirile audio în locul celor video. În primul rând, cei mai mulţi se simt mai confortabil doar vorbind, decât să fie şi văzuţi. În al doilea rând, comunicarea video înseamnă şi trafic mai mult, ceea ce uneori poate fi un inconvenient important.

Anunţul a fost făcut pe Google+ de către Amit Fulay, Product Lead for Communications la Google. Acesta nu a menţionat şi data la care noua facilitate ar urma să fie lansată, ci doar că se lucrează la implementarea acesteia.

În luna mai, în cadrul Google I/O, compania americană a anunţat lansarea a două noi aplicaţii. Alături de Duo, Google a lansat şi Allo, o aplicaţie de chat care foloseşte sistemul de inteligenţă artificială Google Assistant pentru a ajuta utilizatorul şi a răspunde diverselor interpelări.

Google, care are de recuperat mult teren pentru a-şi prinde rivalii din urmă pe zona aplicaţiilor de tip Messenger, nu s-a mişcat foarte repede nici de această dată. Allo încă nu a fost lansată, iar Duo, aplicaţie lansată în urmă cu două zile suferă de o disponibilitate geografică limitată. Dintr-un motiv necunoscut, cel puţin deocamdată, Google Duo nu poate fi descărcat din App Store de utilizatorii din România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.