Populara serie de telefoane Nexus cu Android nemodificat ar putea purta alt nume chiar începând din această toamnă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform unor surse din apropierea companiei, Google va renunţa la brandul Nexus chiar de anul acesta. Informaţia privind renunţarea la brandul Nexus s-a mai vehiculat, dar ca plan pe termen mediu, nu ca o măsură imediată.

Renunţarea la brandul Nexus nu înseamnă că Google nu va mai vinde unul sau două telefoane o dată pe an, ci doar că acestea vor folosi alt brand. Se pare că cei de la Google vor opta pentru un brand care să facă legătura cu numele companiei.

”G Phone” sau ”Google Phone” sunt două posibile variante pentru rebranduirea vechii serii de smartphone-uri Nexus.

Nu va fi, însă, doar o schimbare de brand. Renunţarea la numele Nexus va aduce după ea şi despărţirea de aşa-numita versiune ”vanilla” - Android-ul simplu, nemodificat. În schimb, Google ar putea trece la o ”versiune specială” de Android, care să reflecte inovaţiile software la care compania lucrează, precum inteligenţa artificială sau realitatea virtuală.

Cu alte cuvinte, telefoanele vândute de Google nu se vor mai numi Nexus şi nu vor mai folosi versiunea simplă de Android. Vor purta un brand mai apropiat de numele companiei şi vor avea o versiune de Android care va pune accent şi mai mare pe serviciile Google. Măcar atuul update-urilor rapide va rămâne valabil.

Google este aşteptat să lanseze două noi telefoane în toamna aceasta. Produse de HTC, cele două telefoane vor avea ecrane de 5 inch şi 5,5 inch, însă dotările tehnice sunt încă necunoscute. Mutarea ar putea reprezenta un prim pas către un telefon produs şi controlat în întregime de Google. Compania americană are tot ce este nevoie pentru producerea propriilor smartphone-uri, anul acesta inaugurând propria divizie hardware.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.