Unele modele din seria de smartphone-uri Pixel 2 XL au ajuns la utilizatori fără sistemul de operare Android instalat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ultimele 24 de ore, mai multe postări pe forumuri şi pe Reddit, respectiv Twitter ale utilizatorilor au scos la lumină faptul că Google a livrat cumpărătorilor smartphone-uri din recent lansata serie Pixel 2 XL fără Android funcţional.

În mod normal, orice om care-şi cumpără un smartphone nou se aşteaptă să-l şi poată folosi după un scurt proces de configurare care necesită, printre altele, alegerea limbii pentru meniuri, logarea în contul Google şi conectarea la wireless.

Nu acesta a fost cazul şi pentru mai mulţi utilizatori care au scos din cutie telefonul Pixel 2 XL proaspăt achiziţionat pentru a constata că acesta afişează un ecran negru care le spune că „nu poate să găsească sistemul de operare”.

Ecranul negru sugerează utilizatorului să viziteze o anumită pagină pentru a rezolva problema. Însă, ca în cazul majorităţii paginilor de suport Google, utilizatorul nu găseşte informaţia de care are nevoie.

Deşi utilizatorii avansaţi pot încerca să instaleze singuri sistemul de operare, este posibil ca dispozitivele în cauză să aibă alt defect care împiedică pornirea sistemului de operare, iar această operaţiune să nu rezolve problema.

Cea mai sigură rezolvare este retrimiterea dispozitivului către Google sau magazinul de unde a fost cumpărat pentru a primi un telefon nou sau a aştepta rezolvarea problemei în service. Însă, această variantă va dura probabil câteva zile sau chiar săptămâni.

Google a emis o comunicare în care susţine că problema a fost rezolvată, fără a detalia. Cum este imposibil ca telefoanele defecte să fie reparate într-un timp atât de scurt, mesajul celor de la Google vrea, probabil, să spună că s-a găsit cauza şi nu se va mai întâmpla pe viitor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.