Noul flagship Samsung ar putea avea o versiune de top, numită Galaxy S8+, dotată cu un mai mult decât generos ecran de 6,2 inch.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deşi mai este mai bine de o lună până la prezentarea oficială, misterul cu privire la modul în care va arăta şi caracteristicile tehnice pe care le ascunde viitorul smartphone de top Samsung se disipează pe zi ce trece.

Sursa obişnuită de zvonuri cu şanse mari de concretizare din cadrul industriei de smartphone-uri, Evan Blass, a publicat o listă întreagă de dotări tehnice care ar aparţine modelului Galaxy S8+. Imaginea pare a fi aceea a unui obiect de presă sau de promovare cu care Samsung îşi va însoţi următorul smartphone de vârf.

Dintre caracteristicile tehnice destul de obişnuite, precum camera foto de 12 MP, rezistenţa la apă şi praf, cei 4 GB memorie RAM şi tehnologia de încărcare wireless, se remarcă în mod special două detalii. În primul rând, este vorba de dimensiunea ecranului. 6,2 inch este foarte mult şi intră deja în aşa-numita categorie a phablet-urilor - device-uri care se situează ca dimensiune între telefoanele obişnuite şi tablete (ecrane cu dimensiuni cuprinse între 5 inch şi 7 inch).

Samsung profită de faptul că, din toate informaţiile de până acum, seria Galaxy S8 va avea un design nou, cu margini mult mai înguste. În acest fel, într-o suprafaţă similară se poate monta un ecran de dimensiuni mai mari.

Cu alte cuvinte, creşterea masivă a ecranului nu va duce o creştere proporţională a întregului telefon. Dimensiunile exacte ale acestuia rămân în continuare singurul mister pe care Samsung a reuşit să-l păstreze.

În al doilea rând, pare să se confirme un alt detaliu tehnic interesant. Pe lista publicată de Evan Blass apare trecut scanner-ul ocular. Acesta va fi folosit, în locul senzorului de amprentă, care a dispărut (sau a fost mutat) odată cu butonul fizic de sub ecran, pentru deblocarea ecranului. Practic, în locul citirii unei amprente, telefonul va scana irisul utilizatorului înainte de a debloca accesul la telefon.

Toate aceste informaţii vor fi confirmate sau infirmate pe 29 martie, atunci când urmează să aibă loc prezentare oficială. Seria Galaxy S8 urmează să intre pe piaţă la finalul lunii aprilie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.