Apple a anunţat creşterea preţului aplicaţiilor pe care le vinde prin intermediul App Store pentru mai multe ţări, în frunte cu Marea Britanie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o scrisoare trimisă dezvoltatorilor, Apple a anunţat că preţul aplicaţiilor va creşte în Marea Britanie cu aproximativ 25%. Scumpirea vine ca urmare a scăderii lirei sterline în raport cu dolarul, efect al anticipatului Brexit. Astfel, cel mai mic palier de preţ va creşte de la 0,79 lire la 0,99 lire, iar pe palierul 2 de aplicaţii preţul va fi 1,99 lire, de la 1,49 lire.

Procentul de creştere a tarifelor evoluează direct proporţional cu palierul de preţ al aplicaţiilor. De exemplu, la palierul 60 preţul va creşte de la 58,33 de lire, la 99,99 de lire - o diferenţă de preţ de peste 41%.

În afară de Marea Britanie, tot din cauza fluctuaţiei monedelor sau a creşterii diverselor impozite, Apple va creşte preţul aplicaţiilor pentru iOS şi în India şi Turcia.

Modificările de preţuri vor deveni vizibile în cadrul App Store în decursul următoarelor şapte zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.