Produsele Apple Watch returnate de clienţi şi reparate sunt disponibile pentru vânzare pe site-ul oficial Apple, la preţuri reduse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Începând de marţi seara, site-ul Apple include o categorie nouă de produse: smartwatch-uri returnate de clienţi şi recondiţionate. Acestea pot fi cumpărate la preţuri mai mici în medie cu aproximativ 15%.

Pe site-ul oficial sunt disponibile atât modele recondiţionate din prima generaţie, cât şi versiuni de Apple Watch lansate anul acesta. Preţurile variază de la 229 de dolari pentru un Apple Watch Series 1 cu carcasă de aluminiu de 38 mm şi brăţară sport, până la 509 dolari, cât costă un Apple Watch Series 2 cu carcasă de 42 mm din oţel inoxidabil şi brăţară sport - toate recondiţionate.

Decizia de a vine smartwatch-uri recondiţionate vine după ce la începutul lunii noiembrie Apple a început să vândă şi iPhone-uri recondiţionate. Un business de volum mare cu produse recondiţionate poate aduce o creştere importantă a veniturilor Apple.

Singurul lucru mai bun decât vânzările foarte mari pentru Apple este vânzarea de câte două ori a aceloraşi produse. Atingerea potenţialului maxim al smartphone-urilor poate fi compensată, măcar parţial, prin creşterea vânzărilor de produse recondiţionate.

La începutul lunii decembrie, Tim Cook declara că vănzâările Apple Watch se află la un nivel record, iar trimestrul actual are şanse să devină cel mai bun din momentul lansării. Comentariile şefului Apple au venit după ce firma de analiză IDC anunţase că vânzările de Apple Watch au scăzut cu 71% faţă de anul anterior, cu un volum de vânzări de 1,1 milioane unităţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.