Cu doar o săptămâna înainte de lansarea unui nou model de iPhone, Apple lansează opţiunea de 2 TB spaţiu de stocare în cadrul serviciului iCloud.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacă până acum maximul spaţiului de stocare ce putea fi achiziţionat pentru serviciul iCloud era de 1 TB, Apple a lansat miercuri opţiunea de 2 TB care va costa 20 de dolari pe lună.

Tariful este în linie cu tarifele practicate atât de Apple pentru opţiunile inferioare, cât şi de principalul concurent, Google. Ambele companii îşi taxează utilizatorii cu 10 dolari pe lună pentru 1 TB spaţiu de stocare.

iCloud este serviciul de stocare a datelor lansat de Apple în 2011. Acesta este cunoscut, în primul rând, pentru legătura cu dispozitivele mobile Apple, al căror backup se face prin intermediul iCloud. Orice posesor de iPhone sau iPad beneficiază de 5 GB spaţiu de stocare gratuit pentru salvarea şi sincronizarea datelor.

Dincolo de iCloud, noua opţiune are o semnificaţie ce nu poate fi ignorată. Saltul la 2 TB pentru iCloud, cu doar o săptămână înainte de lansarea unui nou model de iPhone, poate însemna că Apple pregăteşte lansarea unei versiuni cu mai mult spaţiu intern de stocare.

Mergând pe această logică, Apple ar urma să lanseze pentru prima oară o versiune de iPhone cu 256 GB spaţiu intern de stocare. Va fi, bineînţeles, şi cea mai scumpă versiune de iPhone.

Noul model de iPhone va fi lansat de Apple pe 7 septembrie, compania americană trimiţând deja invitaţiile pentru evenimentul ce va avea loc în San Francisco.

Este aşteptat ca noul model să folosească designul de iPhone 6, să ascundă liniile de semnal de pe spatele carcasei şi să renunţe la ieşirea audio de 3,5 mm. De asemenea, este posibil ca versiunea mai mare să folosească un sistem foto cu două camere, care va combina fotografiile realizate într-o singură imagine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.