Fără să organizeze un eveniment dedicat, aşa cum a obişnuit în ultimii ani, Apple a lansat o nouă versiune de iPad.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul iPad se numeşte, simplu şi imprevizibil, iPad. Noua tabletă este considerată un upgrade pentru modelul anterior, iPad Air 2.

Majoritatea specificaţiilor rămân asemănătoare, noul iPad având un ecran de 9,7 inch cu o rezoluţie de 2048 x 1536 pixeli. Din dotare nu lipseşte sistemul Touch ID pentru securizarea accesului pe bază de amprentă.

Marea schimbare are loc la nivelul procesorului. Dacă iPad Air 2 folosea un procesor A8X, iPad-ul tocmai lansat face un pas mai departe şi apelează la versiunea A9. Cel mai puternic procesor Apple la ora actuală este A9X, care se regăseşte pe iPad Pro.

Noua tabletă a celor de la Apple este şi ceva mai groasă decât cea din generaţia anterioară - 7,5 mm, faţă de 6,1 mm. Dar asta pentru că Apple a optat pentru o baterie mai mare (32.4 Wh, faţă de 27.62 Wh la iPad Air 2), ceea ce ar trebui să reprezinte o decizie-pildă pentru toţi producătorii de gadgeturi.

Noul iPad vine la doar o lună după ce Samsung a prezentat tableta Tab S3. Însă, dacă Tab S3 va costa 600 de dolari, oferta Apple este şi mai interesantă. Versiunea de 32 GB cu WiFi va costa 329 de dolari, iar cea de 128 GB ajunge la 429 de dolari.

Noua tabletă Apple va fi lansată pe 24 martie în 21 ţări. România nu face parte din ţările aflate în primul val al lansării, cel mai probabil în ţara noastră urmând să ajungă în luna aprilie.

Apple are, la acest moment, patru tablete în portofoliu. Alături de noul iPad, compania mai comercializează iPad Mini 4 şi două versiune de iPad Pro, de 9,7 inch respectiv 12,9 inch.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.