Începând de luni seara, utilizatorii pot instala al doilea update major pentru iOS 10.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apple a început livrarea unui nou update către iPhone-urile şi iPad-urile compatibile. Este un update care se concentrează pe repararea problemelor rămase de la versiunile anterioare şi mai puţin pe adăugarea de noi facilităţi.

iOS 10.2 aduce o nouă aplicaţie, deocamdată disponibilă doar în Statele Unite. Se numeşte TV şi înlocuieşte vechea aplicaţie Video. TV va gestiona şi reda conţinutul video cumpărat prin iTunes dar şi pe cel disponibil în cadrul aplicaţiilor de streaming compatibile.

Aplicaţia TV se doreşte a fi un manager şi, în acelaşi timp, un player pentru tot conţinutul video disponibil. Însă, companiile de streaming, precum Netflix, au puţine motive să cedeze controlul către Apple, când pot obţine o mulţime de date utile folosind propria aplicaţie.

A doua şi ultima noutate adusă de acest update vizează emoticoanele cunoscute ca emoji. Odată cu iOS 10.2, acestea vor fi mai multe şi mai bine desenate, Apple recreând multe dintre ele pentru a arăta bine pe rezoluţiile mari.

Dincolo de acestea, există o lungă listă de bug-uri pe care Apple pretinde că le-a reperat. Majoritatea aplicaţiilor Apple, de la Photos şi Music la Messages şi Mail, au devenit mai stabile odată cu noua versiune de iOS.

În schimb, Apple nu spune dacă a făcut ceva privind problema autonomiei pe care iOS 10.1 a adus-o pentru o parte a utilizatorilor. Utilizatorii vor trebui să constate singuri în zilele următoare dacă telefonul lor se mai descarcă în numai câteva ore.

iOS 10.2 poate fi instalat pe toate dispozitivele cu care este compatibil iOS 10: toate telefoanele de la iPhone 5 încoace şi toate tabletele de la iPad Mini 2 şi iPad Gen 4.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.