Interesul declarat al Apple pentru domeniul realităţii augmentate s-ar putea concretiza relativ curând într-o pereche de ochelari speciali.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Apple, Tim Cook, a lăsat în mai multe rânduri să se înţeleagă că Apple este interesată în mod special de domeniul realităţii augmentate şi că acesta poate avea aplicaţii foarte interesante.

De aceea, zvonul conform căruia Apple ar lucra la o pereche de ochelari de realitate augmentată, care are ca sursă un angajat anonim al companiei Carl Zeiss, nu este deloc surprinzător.

O pereche de ochelari de realitate augmentată, dezvoltată în colaborare cu Carl Zeiss, unul dintre cei mai mari producători de instrumente optice, ar putea reprezenta pentru Apple următorul mare produs, după iPhone.

Până acum, cel mai cunoscut exemplu din acest domeniu este jocul Pokemon Go. Ca hardware, însă, nu există încă un produs important care să aducă realitatea augmentată aproape de utilizatorii obişnuiţi.

Spre deosebire de realitatea virtuală, domeniu unde se înghesuie numeroase companii în frunte cu Google şi Facebook, realitatea augmentată, numită şi realitate mixtă, este o combinaţie între planul real şi elemente virtuale.

Robert Scoble, jurnalistul şi antreprenorul american care a obţinut această informaţie şi care susţine că a şi văzut produsul, este de părere că acesta se află într-un stadiu de dezvoltare suficient de avansat pentru a fi lansat chiar în 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.