Deşi iPhone 7 a fost vedeta incontestabilă a evenimentului de miercuri seara, Apple a lansat cu aceeaşi ocazie şi nouă versiune a propriului smartwatch, numit deloc simbolic Watch Series 2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ca şi iPhone 7, Watch Series 2 arată la fel ca modelul lansat acum aproape doi ani, dar a fost regândit la interior pentru a face loc modulului GPS. În fapt, exact cum susţineau şi zvonurile, GPS-ul este şi principala noutate pe care noul accesoriu o aduce.

Suportul GPS va deschide uşa unei serii întregi de aplicaţii care evoluează în jurul localizării utilizatorului. Aplicaţiile de fitness şi cele de recomandări locale sunt doar două exemple în acest sens.

Marea dezamăgire vine din faptul că Apple nu reuşit încă să găsească o modalitate viabilă pentru a adăuga un modul de date. Zvonurile care au precedat lansarea vorbeau de faptul că Apple a încercat, dar prototipul era afectat de o autonomie extrem de redusă.

Pe de altă parte, ca un accesoriu folosit foarte mult pentru diverse activităţi sportive, Apple Watch Series 2 rezistă la apă şi presiuni de până la 50 de metri sub apă. Apple a realizat o inovaţie punctuală, dar foarte interesantă în acest sens. Singurul punct de intrarea a apei în device, difuzorul, a fost făcut astfel încât să elimine prin vibraţii apa care ajunge în interior.

Un eşec care nu a trecut neremarcat a fost renunţarea la Watch Edition, modelul de Apple Watch exclusivist, care nu a avut succesul scontat. În schimb, pe piaţa de producţie în masă, Apple s-a lăudat cu faptul că a reuşit să devină al doilea producător, după Rolex.

Alături de Apple Watch Series 2, va exista şi un model numit Watch Nike+, dotat cu aplicaţii suplimentare de fitness. Ambele modele vor costa 369 de euro. Watch Series 2 va intra pe piaţă pe 16 septembrie, urmând ca modelul realizat în colaborare cu Nike să fie disponibil la sfârşitul lunii octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.