Posesorii de telefoane şi tablete Nexus pot trece, începând de astăzi, la cea mai recentă versiune de Android, numită Nougat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Google a început ”debarcarea” celei mai noi versiuni a propriului sistem de operare pentru dispozitive mobile. Android Nougat va putea fi instalat pe versiunile suportate de telefoane şi tablete din seria Nexus.

Ca în fiecare an, accesul la cea mai recentă versiune de Android este un privilegiu rezervat celor care deţin dispozitivele Nexus comercializate de către Google. Însă, doar cele mai noi device-uri vor putea instala Android Nougat. Lista include modelele Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6 şi Nexus 9. Acestora li se adaugă dispozitivul multimedia Nexus Player.

Ce-a de-a şaptea versiune majoră de Android aduce, printre altele, suport îmbunătăţit pentru multi-tasking şi posibilitatea de a răspunde mesajelor primite direct din notificări. Alături de acestea, vor putea fi observate o mulţime de modificări minore ce au rolul de a îmbunătăţi semnificativ experienţa generală de utilizare.

Ca de obicei, update-ul va deveni disponibil treptat dispozitivelor Nexus suportate. Astfel, dacă utilizatorii norocoşi îl vor putea instala de astăzi, alţii ar putea aştepta şi câteva săptămâni.

Şi mai problematic este update-ul pentru restul utilizatorilor care nu deţin un telefon Nexus. Aceştia vor avea de aşteptat luni până când producătorul va lansa update-ul primit de la Google şi până când acesta va trece de filtrul operatorilor care, teoretic, îl vor testa înainte de a-l trimite către dispozitivele vizate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.