Compania americană Intel a prezentat Project Alloy, o cască de realitate virtuală care se deosebeşte de produsele actuale prin faptul că poate funcţiona pe cont propriu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conferinţa Intel Developer Forum, organizată în San Francisco, a debutat anul acesta cu prezentarea abordării pe care cei de la Intel o propun legat de realitatea virtuală. Atenţia publicului a fost capturată de ceea ce Intel numeşte Project Alloy - o cască autonomă de realitate virtuală.

Project Alloy intră pe acel segment al realităţii virtuale pe care Intel şi Microsoft îl numesc realitate mixtă. Realitatea mixtă este, într-un fel, o completare a realităţii augmentate, alt subdomeniu al realităţii virtuale.

Realitatea augmentată transpune obiecte virtuale în mediul real, iar cel mai facil exemplu este chiar jocul Pokemon Go. De cealaltă parte, realitatea mixtă completează spectrul realităţii virtuale prin transpunerea obiectelor reale într-un mediu virtual.

Demonstraţia realizată de Intel pe scena conferinţei Intel Developer Forum a arătat cum obiectele reale pot fi folosite pentru a interacţiona cu mediul şi obiectele virtuale.

Project Alloy este o cască autonomă din toate punctele de vedere. Poate funcţiona singură, având integrate toate componentele necesare pentru puterea de calcul şi randarea grafică.

Casca celor de la Intel foloseşte RealSense, tehnologia proprie de monitorizare a mişcării, care utilizează mai mulţi senzori şi camere 3D. Nu lipseşte nici propriul acumulator pentru a asigura o funcţionate complet autonomă.

Marele avantaj al acestei abordării este libertatea în mişcare pe care o conferă lipsa firelor. Produsele concurente de până acum, precum HTC Vive şi Oculus Rift au nevoie să se conecteze la un sistem care să le ofere puterea de calcul necesară.

Intel a anunţat că va lansa Project Alloy anul viitor sub licenţă open source. Asta le va permite altor dezvoltatori să folosească tehnologia Intel pentru a dezvolta propriile produse de realitate virtuală.

Tot în cadrul conferinţei IDF, principalul partener al Intel în domeniul realităţii virtuale, Microsoft, a anunţat că toate PC-urile cu Windows 10 de anul viitor vor include tehnologia Windows Holographic. Cu Windows Holographic dezvoltatorii de software pot crea programe de realitate mixtă pentru Windows. În practică, asta înseamnă că utilizatorii vor putea folosi orice cască de realitate virtuală pentru a accesa atât aplicaţii 3D, cât aplicaţii 2D dezvoltate pentru Windows.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.