Brandurile prezente pe Instagram vor beneficia de conturi de business, o formă specială a profilurilor de utilizator care facilitează prezentarea unei companii şi comunicarea cu clienţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţată încă din luna mai, noua facilitate va oferi brandurilor un layout distinct în cadrul reţelei de socializare care se laudă cu peste 500 de milioane de utilizatori. Profilul de business de pe Instagram va fi corespondentul paginilor de Facebook.

Cel mai important element al unui profil de business va fi butonul de contact. Orice utilizator care accesează un profil de business va putea lua legătură cu reprezentanţii companiei respective. Comunicarea se poate realiza, deocamdată, doar telefonic, prin SMS sau e-mail.

Instagram nu are o funcţie de chat internă, ci doar o opţiune prin care pot fi trimise direct poze către anumiţi prieteni. Ciudat este că nu există o funcţie care să facă legătura cu WhatsApp sau Facebook Messenger, alte produse ale companiei conduse de Mark Zuckerberg.

Noile profiluri de business aduc şi un set restrâns de informaţii despre audienţă. Brandurile vor afla în acest fel mai multe despre cei care îi urmăresc, dobândind acces la date demografice şi informaţii legate de comportamentul utilizatorilor.

Pentru Facebook, noua facilitate înseamnă o noua cale de monetizare. Companiile care au cont pe Instagram, odată cu trecerea la noile profiluri de business, vor putea plăti pentru promovarea anumitor posturi. Ca şi pe Facebook, posturile promovate pot fi targetate pentru o anumită categorie demografică.

Profilurile de business pentru Instagram au început să fie disponibile de astăzi, fiind deja accesibile unora dintre companiile care activează în Europa, Asia şi Orientul Mijlociu. Va fi, însă, o implementare lentă, care se va finaliza unde spre sfârşitul anului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.