Executivul a adoptat, joi, proiectul de lege pentru aprobarea Contractului de finanţare - Autostrada A3 România-Cofinanţare aferentă Mecanismului de redresare şi rezilienţă - dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, semnat la Bucureşti la 16 noiembrie 2023 şi la Luxemburg la 20 noiembrie 2023. Acest contract este cu o cofinanţare aferentă Mecanismului de redresare şi rezilienţă este în valoare de 200 milioane de euro şi a fost semnat cu BEI, la Bucureşti la 16 noiembrie 2023 şi la Luxemburg la 20 noiembrie 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Obiectivul principal al Proiectului îl constituie construcţia unei secţiuni din Autostrada A3, pe ruta Autostrada Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea, cu o lungime de 42,3 km şi cu câte două benzi de circulaţie pentru fiecare sens, între Nădăşelu şi Poarta Sălajului. Se estimează că Proiectul se va finaliza în 2025, data finală de disponibilizare a împrumutului fiind de până la 48 de luni de la data semnării Contractului de finanţare, mai arată comunicatul de presă al Guvernului.

Proiectul este finanţat în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Pilonul 1 – Tranziţia spre o economie verde, Componenta C 4. Transport sustenabil, Reforma R1 - Transport sustenabil, decarbonizare şi siguranţă rutieră, Investiţia I3 - Dezvoltarea infrastructurii rutiere sustenabile pe reţeaua TEN-T, taxarea rutieră, managementul traficului şi siguranţa rutieră.

Implementarea proiectului va fi asigurată de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii prin C.N.A.I.R., în calitate de agenţie de implementare. În această calitate, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii i se deleagă întreaga autoritate şi responsabilitate privind realizarea Proiectului şi utilizarea fondurilor alocate acestuia, mai indică sursa citată.

Proiectul de lege va fi transmis spre dezbatere Parlamentului, cu solicitarea de a fi aprobat în procedură de urgenţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.