Guvernul a adoptat, joi, ordonanţa de urgenţă privind modificarea art. 35¹ din ordonanţa de urgenţă 36/2023 privind stabilirea cadrului general pentru închiderea programelor operaţionale finanţate în perioada de programare 2014-2020. Actul normativ prorogă cu şase luni, de la 31 decembrie 2023 până la 31 iulie 2024, termenul până la care pot fi încheiate unele contracte de finanţare de către Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, contracte prevăzute pentru perioada de programare 2014 - 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prorogarea termenului este necesară având în vedere că au fost identificate unele contracte care nu pot fi finalizate până la data de 31 decembrie 2023. Este vorba despre contracte în reţelele de fluide medicale, contracte care au vizat crearea unor capabilităţi medicale mobile/formaţiuni medicale mobile de diagnostic şi tratament utilizate în combaterea răspândirii Covid -spitale modulare şi containere de logistică medicală, mai arată comunicatul de presă al Executivului.

Prelungirea termenului pentru programele din domeniul sănătăţii este necesară pentru evitarea riscului de blocaj financiar la nivelul beneficiarilor cu consecinţe negative asupra fluxului financiar la nivelul proiectelor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.