Agenţia pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP) a devenit operaţională, fapt ce va conduce la demararea a 40 de proceduri de selecţie pentru peste 100 de membri în Consiliile de Administraţie ale Întreprinderilor Publice, arată Executivul, într-un comunicat de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Într-o piaţă unde competiţia dictează câştigătorii, performanţa este o condiţie indispensabilă pentru succes. Trebuie să înţelegem foarte clar situaţia în care ne aflăm şi pe baza datelor, indicilor de performanţă şi viziunii să acţionăm pentru a schimba realitatea companiilor de stat. Agenţia pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice este un pas în direcţia corectă pentru  a îmbunătăţi performanţa companiilor de stat”, precizează mesajul transmis de premierul Marcel Ciolacu la evenimentul de operaţionalizare a AMEPIP, conform sursei citate.
 
la evenimentul de la Palatul Victoria a fost prezentată prima platformă publică de monitorizare a performanţelor companiilor de stat ce conţine un tablou de bord, unde pot fi regăsiţi şi accesaţi indicatorii financiari, non-financiari şi de guvernanţă corporativă pentru întreprinderile publice. Proiectul a fost dezvoltat împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi reprezintă o premieră pentru monitorizarea şi raportarea publică a performanţelor întreprinderilor publice.
 
„Rolul Agenţiei este să aducă încredere că Guvernul poate asigura transparenţa, modernizarea şi performanţa companiilor de stat”, a afirmat şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mihai Ghigiu.
 
„Evenimentul de astăzi vine la numai câteva zile după un Atelier de lucru organizat cu reprezentanţii OCDE la Palatul Victoria. Suntem la un an şi jumătate de muncă pe care am desfăşurat-o împreună cu mai mulţi parteneri cărora le mulţumesc pentru expertiza lor necesară şi eficientă”, a declarat secretarul general adjunct al Secretariatului General al Guvernului, Adrian Ţuţuianu.
 
De asemenea, secretarul general adjunct a subliniat faptul că România are cele mai multe întreprinderi de stat din Europa şi este nevoie ca AMEPIP să vină cu rapoarte consolidate şi propuneri de soluţii pentru îmbunătăţirea performanţelor întreprinderilor publice.
 
„Este important ca Agenţia pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice să devină un organism care să asigure implementarea principiilor de guvernanţă corporativă şi o performanţă sporită a întreprinderilor publice.”, a mai adăugat secretarul general adjunct al Secretariatului General al Guvernului, Adrian Ţuţuianu.
 
„AMEPIP este operaţională, în linie cu cerinţele prevăzute de lege şi sunt foarte încrezător pentru că am făcut acest pas la doar câteva luni. Am beneficiat de asistenţa OCDE şi de suportul Comisiei Europene pentru că atât modificările legislative, cât şi înfiinţarea AMEPIP sunt un jalon în PNRR. De asemenea, prin operaţionalizarea AMEPIP am câştigat o interfaţă prin care putem creşte performanţa economică a României, cu efecte puternic pozitive atât pentru buget cât şi pentru companiile de stat”, a declarat Mihai Precup, preşedintele agenţiei, mai spune sursa menţionată.
 
Reprezentanţii agenţiei au prezentat inclusiv secţiunea dedicată administratorilor publici din platforma AMEPIP, unde orice persoană fizică sau juridică se poate înscrie, prin intermediul unui simplu formular, în Corpul administratorilor de întreprinderi publice.
 
Platforma AMEPIP poate fi accesată la adresa https://amepip.gov.ro/
 
Prin intermediul site-ului, poate fi accesat tabloul de bord care prezintă în timp real atât indicatorii companiilor de stat, cât şi multe alte informaţii relevante.
 
Pe lângă nucleul de excelenţă în guvernanţa corporativă pe care îl construieşte din funcţionari ai administraţiei aublice, AMEPIP caută expertiză şi în sectorul privat prin intermediul celor 20 de posturi care vor fi scoase la concurs în perioada următoare, conchide sursa amintită.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.