Sute de bănci americane au probleme în utilizarea sistemului tehnologic de distribuire a împrumuturilor guvernamentale de urgenţă destinate firmelor mici, în valoare totală de 349 de miliarde de dolari, în timp ce banii sunt insuficienţi, programul urmând să fie extins în curând, a avertizat weekendul trecut o importantă asociaţie bancară, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Congresul american a adoptat în martie un program de stimulare fără precedent, de 2.000 de miliarde de dolari, pentru a ajuta  companiile afectate de restricţiile adoptate de autorităţi pentru a preveni extinderea coronavirusului.

Împrumutaţii pot cere împrumuturi de la băncile participante la program până pe 30 iunie.

Programul este administrat de Departamentul pentru Trezorerie şi Administraţia pentru Firme Mici (SBA).

”Comunitatea bancherilor este nemulţumită de linkurile şi portalurile care nu funcţionează. Chiar şi băncile care au acces la sistemul SBA au spus că au dificultăţi semnificative legate de accesul utilizatorilor şi procesul dificil de aplicare”, a scris Comunitatea Independentă a Bancherilor din America, într-o scrisoare adresată Trezoreriei şi SBA.

Puternicul grup de lobby, care reprezintă mii de bănci mici, a adăugat că băncile ”înregistrează întârzieri mari şi nu pot procesa împrumuturile sau chiar să acceseze SBA”.

Trezoreria şi SBA nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii, dar secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, a spus că agenţile lucrează intens pentru a elimina problemele din program.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.