Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că, pe data 1 martie, încep lucrările şi pe Lotul 3 al Autostrăzii Moldova - A7, iar asocierea de constructori turci are la dispoziţie 1,09 miliarde de lei, ără TVA, şi 20 de luni pentru construirea celor 13,90 km de autostradă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pe data 1 martie încep lucrările şi pe Lotul 3 al Autostrăzii Moldova (A7)! Asocierea de constructori turci are la dispoziţie 1,09 miliarde de lei (fără TVA) şi 20 de luni pentru construcţia celor 13,90 km de autostradă”, a scris Sorin Grindeanu, marţi pe Facebook.

Ministrul Transporturilor a mai spus că pe traseul acestui lot finanţat prin PNRR, care se desfăşoară între Dumbrava, judeţul Prahova şi intersecţia şi Municipiul Buzău, vor fi construite: un nod rutier (Spătaru) la intersecţia cu DN 2; un nod rutier (Buzău) la intersecţia cu DN 2B; şase poduri; un pasaj superior peste CF triaj şi peste DN 2B.

„Este ultimul din cele 13 loturi ale A7 (între Ploieşti şi Paşcani, finanţate prin PNRR) care intră în execuţie şi pe care trebuie să se circule cel mai târziu în anul 2026”, a completat Grindeanu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.