Ministrul Tranporturilor Sorin Grindeanu a anunţat, joi, că studiul de fezabilitate pentru construirea autostrăzii Paşcani-Suceva a fost avizat şi de către Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor, după ce documentul a fost avizat săptămâna trecută de CNAIR. Urmează avizarea acestui studiu de fezabilitate în Consiliul Interministerial şi aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin hotărâre de Guvern, mai spune social-democratul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Construirea Autostrăzii Paşcani-Suceava, un nou pas important! Şi Consiliului Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor a avizat astăzi studiul de fezabilitate, după ce documentul a fost avizat săptămâna trecută de CNAIR. Urmează avizarea acestui studiu de fezabilitate în Consiliul Interministerial şi aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin Hotărâre de Guvern”, a scris Sorin Grindeanu, joi pe Facebook.

Parte a A7 (Autostrada Moldovei), sectorul Paşcani-Suceava (62 de km) are o valoare estimată de 7,79 miliarde de lei (fără TVA), sumă asigurată prin Programul Transport, mai precizează ministrul PSD.

„Autostrada va fi împărţită în două loturi, care vor fi licitate independent:

-Lotul 1 (33 km): Nod rutier Roşcani cu descărcare în DJ 208C;

-Lotul 2 (28, 97 km): Nodul Rutier Aeroport şi Drum de legatură între DN29 şi Aeroport.

Trei judeţe vor fi tranzitate de această nouă autostradă:

- Iaşi (12,3 km),

- Botoşani (6,5 km),

- Suceava (43,17 km).

Pe traseu vor fi construite inclusiv:

- 23 de viaducte

- 37 de pasaje

- 12 poduri

- 8 parcări

- 2 Centre de Întreţinere şi Coordonare

- 5 noduri rutiere: Tătăruşi – Heci (DJ208F), Dolhasca (DJ208I), Roşcani (DJ208C), Dumbrăveni (DJ208B), Aeroport Suceava (cu drum acces în DN29 şi drum acces la Aeroport)”, a adăugat Sorin Grindeanu.

Noua autostradă va asigura inclusiv legătura cu Punctul de Trecere a Frontierei româno-ucrainene de la Siret, conchide social-democratul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.