Google Maps, versiunea pentru smartphone-uri cu Android, are începând de miercuri două facilităţi utile pentru un număr foarte mare de utilizatori: ghidarea exclusivă prin intermediul conexiunii Wi-Fi şi descărcarea hărţilor pe cardul de memorie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conexiunea la internet şi spaţiul de stocare sunt două subiecte sensibile pentru milioanele de utilizatori din toată lumea care folosesc smartphone-uri cu Android low-end sau chiar din clasa de mijloc. Aceste telefoane nu oferă, de regulă, spaţiu suficient de stocare, iar utilizatorii lor nu dispun de cea mai generoasă ofertă de date din partea operatorilor GSM.

Google este conştient de acest lucru, iar noile facilităţi pe care aplicaţia Google Maps de Android le oferă sunt gândite tocmai pentru marea masă a utilizatorilor de smartphone-uri, cei care nu folosesc flagship-uri de 800 de euro.

Opţiunea folosirii doar a conexiunii Wi-Fi face ca Google Maps să nu apeleze la traficul de date în nicio situaţie, nici măcar atunci când nu mai este disponibilă o reţea Wi-Fi. Este adevărat, pe de altă parte, că acelaşi lucru putea fi realizat prin dezactivarea manuală a conexiunii de date din opţiunile sistemului de operare.

De a doua facilitate se vor bucura în mod special cei care deţin un telefon cu spaţiu intern limitat, dar care pot extinde spaţiul de stocare prin intermediul cardurilor de memorie. Google Maps va oferi o opţiune care va permite descărcarea hărţilor pe cardul de memorie, în locul descărcării în memoria telefonului.

Din păcate, Google Maps a rămas dator la capitolul suport offline. Aplicaţia oferă posibilitatea descărcării doar a unei porţiuni limitate din hartă, pentru a putea funcţiona şi în momentele în care lipseşte conexiunea la internet.

În toamna anului trecut, Google a promis că va oferi un suport offline similar soluţiilor GPS tradiţionale şi de atunci aşteptăm ca Google să ofere posibilitatea descărcării pe ţări a hărţilor. În momentul în care Google Maps va oferi această opţiune, va putea fi considerată o soluţie de navigare GPS (aproape) completă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.