Ford a prezentat luni F-150 Raptor R, o nouă versiune a pickup-ului său de înaltă performanţă, off-road, cu un motor V-8 de 5,2 litri supraalimentat, care produce 700 de cai putere, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preţul camionetei va porni de la 109.145 dolari, sumă care include taxele de destinaţie şi livrare.

Pe fondul cererii şi al preţurilor record, producătorii de automobile au adăugat variante performante în gama lor, pentru a spori marjele de profit înainte de a trece mai mult la vehiculele electrice, care pot oferi performanţe ridicate, dar au marje mai mici decât vehiculele pe benzină.

Noua versiune ”R” arată similar cu F-150 Raptor al companiei, dar include câteva modificări de design şi oferă o creştere semnificativă a performanţei şi a pieselor off-road.

Pentru comparaţie, modelul obişnuit F-150 Raptor 2022 este propulsat de un motor EcoBoost V-6 de 3,5 litri care produce 450 de cai putere. Ford a spus că viteza maximă a Raptor R este de 112 m/h, limitată de anvelopele de 37 de inch ale vehiculului.

Ford a dominat în mare măsură piaţa de camionete de înaltă performanţă, de la lansarea primului model Raptor în 2009. Dar, în ultimii ani, marca Ram Trucks a Stellantis a acaparat titlurile cu Ram 1500 TRX, un pick-up de 702 cai putere cu supraalimentare de 6,2 litri şi Motor V-8.

Noul Raptor nu face faţă performanţelor Ram TRX, dar oferă diferite elemente de performanţă. Este, de asemenea, cel mai mare motor oferit de Ford.

Compania a folosit anterior motorul pentru Ford Mustang Shelby GT500.

Carl Widmann, inginer-şef al Ford Performance, a spus că vehiculul este rezultatul clienţilor ”care cer sunetul şi puterea unui V8 din Raptor”.

Ford nu a oferit un motor V-8 într-un model Raptor din 2014.

Producţia F-150 Raptor R va începe în toamnă, la uzina de camioane Ford Dearborn din Michigan, a spus compania.

Comenzile pentru vehicul au început luni, prin dealerii Ford francizaţi.

Camionetele Raptor actuale încep de la aproximativ 70.000 de dolari - aproximativ 40.000 de dolari faţă de un F-150 de bază, dar sunt mai puţin costisitoare decât versiunea de lux de top a F-150, care începe de la aproximativ 77.000 de dolari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.