Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Flori Jianu, afirmă că un studiu recent realizat cu reprezentanţii ai 2.200 de IMM-uri arată că ”unul din trei disponibilizează oameni şi unul din zece se închid în acest moment”. Deocamdată, nu există date cu privire la numărul angajaţilor care au fost disponibilizaţi în această perioadă, dar companiile se confruntă cu preţurile mari la energie şi gaze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Florin Jianu a fost întrebat, marţi seară, la Antena 3, câte IMM-uri s-au închis de când a izbucnit criza de pe piaţa energiei şi a afirmat: ”În ultimele două săptămâni am făcut o analiză pe 2.200 de respondenţi de IMM. Şi mi-au spus aşa: unul din trei disponibilizează oameni şi unul din zece se închid în acest moment”.  

Jianu a explicat că efectele crizei în economie sunt mai multe: ”Hai să ne uităm care sunt consecinţele. În primul rând ei nu se mai dezvoltă, întreprinzătorii nu se mai dezvoltă, nu se mai gândesc la diversificarea afacerilor. În al doilea rând, disponibilizează oameni”.  

Jianu a explicat că nu există deocamdată un număr al celor disponibilizaţi, întrucât facturile mari abia au început să vină.  

”Vestea bună este că întreprinzătorii, fie din agricultură sau din alte domenii, pot merge mâine dimineaţă la  bancă, la orice bancă cu care ei lucrează în acest moment şi să ia credite cu dobândă subvenţionată pe IMM Invest şi Agro IMM Invest pentru că aceste două programe au trecut în şedinţa de Guvern, normele sunt gata şi aceasta este o veste bună, concretă, aşteptată de întreprinzători. Asta e mesajul, mâine dimineaţă pot merge, cei care au nevoie. Sunt câteva mii de dosare  la Fondul de Garantare pentru că ei au mers efectiv, fiindcă au nevoie. Viteza e cheia în acest moment, viteza programelor de implementare. E nevoie de un ecosistem, de un întreg mixt”, a mai declarat Florin Jianu.  

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.