Firma de închirieri de avioane SMBC Aviation Capital şi-a depreciat activele cu 1,6 miliarde de dolari pentru a acoperi impactul financiar avut de blocarea a 34 de avioane în Rusia, după ce sancţiunile Uniunii Europene au forţat rezilierea tuturor contractelor de leasing din această ţară, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

SMBC, cu sediul central în Irlanda, care este deţinută de un consorţiu care include Sumitomo Corp  din Japonia şi Grupul financiar Sumitomo Mitsui, a declarat că se aşteaptă să facă recuperări substanţiale din acoperirea sa de asigurare.

Locatorii şi asigurătorii se pregătesc pentru o luptă istorică pentru posibile daune record, în valoare de aproximativ 10 miliarde de dolari.

SMBC este cel mai recent locator care a primit o lovitură imediată, după ce peste 400 de avioane închiriate au rămas blocate în Rusia în urma invadării Ucrainei de către Moscova pe 24 februarie.

SMBC a declarat că a anulat întreaga valoare contabilă a aeronavelor care au rămas în Rusia, după ce a stabilit că este puţin probabil să recupereze avioanele într-un interval de timp rezonabil.

Companiile aeriene ruse continuă să zboare cu aeronavele în Rusia şi în ţări unde repunerea în posesie nu a fost posibilă, a adăugat compania.

Revizuirea în scădere a activelor a împins SMBC într-o pierdere netă de 1,1 miliarde de dolari, în anul său financiar încheiat la sfârşitul lunii martie.

Excluzând reevaluarea negativă a activelor, compania a realizat un profit din operaţiuni de bază de 336 de milioane de dolari, aproape la nivelul pre-pandemie, de 365 de milioane de dolari, înregistrat în 2019.

Directorul general al SMBC, Peter Barrett, a spus că, deşi există probleme continue pentru industrie, redresarea pieţei continuă să se accelereze.

Firma din Dublin a declarat că a înregistrat o cerere crescută pentru avioanele cu o singură punte Airbus A320neo şi Boeing 737 MAX, fiind plasate 41 de aeronave din registrul de comenzi.

De asemenea, compania a remarcat o redresare rapidă a pieţei de vânzări, vânzând 23 de aeronave în cele 12 luni încheiate la sfârşitul lunii martie, pentru un profit de 68,3 milioane de dolari.

SMBC a declarat că se aşteaptă ca achiziţia sa în valoare de 6,7 miliarde de dolari a companiei concurente mai mici Goshawk Aviation, car o va face al doilea mare locator de avioane din lume după numărul de avioane, să se încheie în trimestrul patru fiscal.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.