Euro a urcat miercuri la cel mai ridicat nivel din ultimele trei săptămâni, beneficiind de dolarul slăbit de dobânzile scăzute din SUA şi de îndoielile legate de capacitatea preşedintelui Donald Trump de a-şi impune reformele fiscale, în timp ce perspectiva alegerilor anticipate din Marea Britanie menţine lira aproape de maximul ultimelor şase luni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lira a înregistrat marţi a doua mare creştere într-o singură zi după 2008, în urma convocării de către premierul Theresa May a alegerilor anticipate, pentru data de 8 iunie.

În Franţa, peste patru zile va avea loc primul tur al alegerilor prezidenţiale, iar sondajele indică o diferenţă de doar câteva puncte între primii doi candidaţi, analiştii spunând că orice creştere a euro va fi limitată.

Euro este miercuri în urcare uşoară, la 1,0837 dolari pe unitate.

Principalul motor de creştere a euro este slăbiciunea dolarului  şi aşteptările scăzute ca Rezerva Federală a SUA să crească de trei ori dobânzile în acest an, din cauza unor date economice sub aşteptări şi a neîncrederii în capacitatea lui Trump de a reduce taxele şi a relaxa reglementările aşa cum a promis.

Indicele dolarului, care măsoară evoluţia monedei faţă de un coş de şase valute, a atins marţi minimul ultimelor trei săptămâni. Randamentul titlurilor Trezoreriei pe termen de 10 ani a coborât sub 2,2%, la cel mai scăzut nivel de după alegerile care au avut loc în noiembrie în SUA.

Lira este la mai puţin de 1 cent de un vârf de 1,2908 dolari pe unitate atins marţi, cel mai ridicat nivel de după 3 octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.