Proprietarul şi CEO-ul Twitter, Elon Musk, caută în mod activ un nou director general pentru companie, au declarat surse citate de CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Musk, care a achiziţionat compania pentru 44 de miliarde de dolari în octombrie, a declarat anterior că poziţia sa de CEO va fi temporară.

Musk a spus în instanţă, în noiembrie: ”Mă aştept să-mi reduc timpul la Twitter şi să găsesc în timp pe altcineva care să conducă Twitter”.

Cu toate acestea, duminică, el a scris într-un tweet că ”nu există niciun succesor”.

”Întrebarea nu este găsirea unui CEO, întrebarea este găsirea unui CEO care să poată menţine Twitter în viaţă”, a scris el.

Miliardarul a postat duminică un sondaj informal în care i-a întreabat pe utilizatorii Twitter dacă ar trebui să demisioneze din funcţia de şef al companiei, iar majoritatea celor 17 milioane de respondenţi au votat pentru ca Musk să-şi părăsească postul.

El a spus duminică că va respecta rezultatele sondajului.

Sondajele de pe Twitter sunt sondaje informale, ceea ce înseamnă că nu sunt comparabile cu cercetările profesionale ale opiniei publice.

Boţii rău intenţionaţi sau conturile neautentice pot, de asemenea, să înregistreze un răspuns la un sondaj Twitter.

Potrivit surselor, căutarea de către Musk a unui nou CEO a fost în desfăşurare şi a început înainte ca sondajul Twitter să fie făcut.

Preluarea Twitter de către Musk a fost neplăcută, deoarece conducerea sa a dus la reduceri masive de personal, o creştere a discursurilor de ură rasială, la fuga unor advertiseri şi reducerea cheltuielilor pe platformă, precum şi restabilirea conturilor interzise anterior.

”Şeful Twit”, aşa cum s-a numit anterior Musk, susţine că utilizarea Twitter a atins un nivel maxim de când a preluat conducerea şi că impresiile de discursuri instigatoare la ură au scăzut.

Conducerea Twitter de către miliard a provocat îngrijorarea cu privire la celelalte afaceri ale sale.

Musk a vândut în acest an acţiuni Tesla în valoare de miliarde de dolari pentru a finanţa preluarea Twitter. De asemenea, a atras talente de la Tesla, SpaceX şi Boring Co., inclusiv directori, ingineri şi avocaţi, pentru a-l ajuta la Twitter.

Musk este CEO al Tesla şi SpaceX şi fondator al Boring Co.

Luni, senatoarea Elizabeth Warren, deputată de Massachusetts, a scris preşedintei consiliului Tesla, Robyn Denholm, exprimându-şi îngrijorarea că Musk şi consiliul ar fi putut încălca obligaţiile legale faţă de acţionarii Tesla.

Parlamentara, care s-a certat cu Musk în trecut, cu privire la ideea unui impozit pe avere, a cerut consiliului de administraţie să răspundă la întrebări specifice despre presupusa deturnare a resurselor Tesla şi conflictele de interese rezultate din achiziţionarea Twitter de către Musk.

Într-un tweet de luni seară, Musk a spus că ”Statele Unite au fost cu siguranţă rănite” prin faptul că au avut-o pe Warren ca senator.

Un reprezentant al lui Warren nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

La începutul acestei luni, administratorul NASA Bill Nelson l-a întrebat pe preşedintele SpaceX şi COO Gwynne Shotwell dacă ”distragerea atenţiei” lui Musk la Twitter ar putea afecta munca SpaceX cu agenţia spaţială, a relatat NBC News.

Nelson a spus că ea l-a asigurat că nu va fi. Musk nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.