E-Distribuţie, operatorul de distribuţie a energiei electrice parte a grupului Enel, a instalat sisteme integrate de producere şi stocare a energiei regenerabile în valoare de circa 500.000 de euro în trei staţii de transformare din regiunile în care îşi desfăşoară activitatea: Muntenia, Dobrogea şi Banat. Centralele fotovoltaice asigură o producţie anuală de peste 330 MWh şi acoperă întregul necesar de consum pentru cele trei staţii. Proiectele oferă soluţii integrate de generare şi stocare a energiei regenerabile prin baterii de 100 kWh, crescând rezilienţa reţelei de distribuţie. Cele trei staţii alimentează cu energie electrică peste 23.000 de consumatori din 28 de localităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”E-Distribuţie, operatorul de distribuţie a energiei electrice parte a grupului Enel, a instalat sisteme integrate de producere şi stocare a energiei regenerabile în valoare de circa 500.000 de euro în trei staţii de transformare din  regiunile în care îşi desfăşoară activitatea: Muntenia, Dobrogea şi Banat. Cele trei centrale fotovoltaice au incluse baterii Li-Ion de 100 kWh pentru stocarea energiei, ducând la o mai mare rezilienţă a reţelei”, anunţă compania.

Compania de distribuţie a montat în total 570 de panouri fotovoltaice de înaltă eficienţă la staţiile Otopeni (judeţul Ilfov), Palas Sud (judeţul Constanţa) şi Oţelu Roşu (judeţul Caraş-Severin), cu o capacitate totală instalată de circa 260 KWh. Panourile fotovoltaice au fost instalate la sol şi sunt operaţionale de la începutul anului, contribuind la reducerea emisiilor de CO2.

„E-Distribuţie accelerează procesele pentru a realiza o electrificare pe deplin sustenabilă, respectând în acelaşi timp mediul şi resursele naturale. Montarea sistemelor integrate de generare a energiei fotovoltaice şi de stocare în cele trei staţii de transformare îmbunătăţeşte eficienţa serviciului de distribuţie prin reducerea consumului propriu tehnologic, echilibrând sarcinile electrice şi asigurând rezilienţa reţelei. Aceste sisteme fac posibilă producţia de energie curată, contribuind la obiectivele de mediu la nivel local şi internaţional”, a declarat Monica Hodor, directorul general al E-Distribuţie.

Fiecare dintre cele trei centrale fotovoltaice montate la staţiile de transformare 110/ 20 kV din judeţele Ilfov, Constanţa şi Caraş-Severin asigură o producţie anuală de energie electrică de aproape 110 MWh.

Staţia Otopeni alimentează cu energie electrică peste 12.000 de consumatori din Bucureşti, Otopeni, Baloteşti, Măgura, Corbeanca, Mogoşoaia. Staţiile de transformare Palas Sud şi Oţelu Roşu asigură serviciul de distribuţie al energiei pentru peste 11.000 de consumatori din localităţile Constanţa, Oţelu Roşu, Baia, Băuţar, Bucova, Ruşchiţa, Caransebeş, Cireşa, Ciuta, Glimboca, Iaz, Lozna, Măgura, Mal, Marga, Maru, Obreja, Rusca, Valea Bistrei, Var, Voislova, Zăvoi.

Instalarea celor trei centrale fotovoltaice la staţiile de transformare este primul demers de acest fel la nivelul companiilor E-Distribuţie şi se înscrie în procesul de tranziţie către un model de afaceri sustenabil.

„În următorii ani, ne propunem ca tot mai multe staţii de transformare E-Distribuţie să aibă montate astfel de centrale fotovoltaice care să acopere necesarul de consum, să reducă emisiile de gaze cu efect de seră şi, implicit, să crească eficienţa energetică. În acest sens, vor fi depuse proiecte pentru finanţare inclusiv prin Fondul pentru Modernizare, pentru a accelera tranziţia către o economie verde”, a declarat Monica Hodor, directorul general al E-Distribuţie.  

Grupul Enel accelerează procesul de tranziţie către un model de afaceri sustenabil prin dezvoltarea surselor regenerabile de energie şi adoptarea principiilor economiei circulare în cadrul strategiei sale. În ultimii cinci ani, companiile E-Distribuţie au reciclat aproximativ 17.000 de tone de deşeuri de echipamente – transformatoare, cabluri electrice, fier, baterii industriale, contoare, ulei uzat. Dintre acestea, peste 95% din volumele reciclate au revenit în economie sub formă de metale feroase, neferoase, plastic, lemn, sticlă etc.

E-Distribuţie Banat, E-Distribuţie Dobrogea şi E-Distribuţie Muntenia sunt companiile din cadrul grupului Enel în România care au ca activitate distribuţia energiei electrice. Anual, acestea distribuie peste 15 TWh de energie electrică prin peste 131.000 de km de reţea – linii electrice subterane şi aeriene, de înaltă, medie şi joasă tensiune -, prin intermediul a 286 staţii de transformare şi 24.315 posturi de transformare.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.