Ministrul Muncii, Petre Florin Manole, anunţă, vineri seară, că pacienţii cu afecţiuni neuropsihiatrice ţinuţi ore în şir în soare, la Mehedinţi, sunt în siguranţă şi primesc îngrijirea de care au nevoie. Ancheta administrativă continuă şi vor fi dispuse măsuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Prioritatea mea rămâne clară: să-i protejăm pe cei vulnerabili şi să-i identificăm pe cei care au greşit. Şi astăzi m-am asigurat că pacienţii în cauză sunt în siguranţă, primesc îngrijirea de care au nevoie şi sunt trataţi cu respectul pe care îl merită. Nimic nu e mai important decât sănătatea şi demnitatea lor”, a transmis, vineri seară, ministrul Muncii, referindu-se la pacienţii din Mehedinţi ţinuţi ore în şir în soare.

Petre Florin Manole a firmă că ancheta administrativă merge mai departe.

”Vom identifica responsabilităţile, iar acolo unde se vor confirma nereguli, vor exista consecinţe. Fără ezitare, fără protecţii. Sistemul social trebuie să funcţioneze pentru oamenii care au nevoie, pentru nimeni altcineva”, a mai transmis ministrul Muncii.

Manole precizează că Ministerul Muncii va continua să intervină ferm, transparent şi cu respect faţă de lege – oriunde este nevoie.

”Nu acoperim nicio greşeală, nu tolerăm niciun abuz. Un grup de lucru constituit în cadrul ministerului lucrează la identificarea unor soluţii legislative, astfel încât să putem îmbunătăţi sistemul de asistenţă socială”, a declarat ministrul Muncii.

Mai mulţi pacienţi cu afecţiuni neuropsihiatrice au fost ţinuţi ore în şir în soare, în faţa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi. Secţia de Neuropsihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin în care fuseseră internaţi a intrat în reabilitare şi urmau să fie mutaţi la un ONG din Bihor. Reprezentanţii organizaţiei nu au aşteptat finalizarea întregii documentaţii – care a durat mai mult întrucât unii dintre pacienţi sunt de peste 20 de ani în sistem – şi i-au trimis înapoi la Mehedinţi.

Florin Manole a anunţat că a fost constituită o Celulă de criză la Ministerul Muncii şi a cerut verificări în judeţele Mehedinţi şi Bihor.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, a anunţat anchete pentru a stabili cum s-a ajuns ca pacienţii să fie trataţi inuman.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.