E-Distribuţie Banat construieşte o staţie de transformare, cu 10 milioane de euro, lângă Timişoara, prin care să suplimenteze energia actuală cu 50 de megavolţi amperi, cu ajutorul a două transformatoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de marţi, al E-Distribuţie Banat, compania a început un proiect în valoare de 10 milioane de euro pentru construcţia unei staţii de transformare noi la Dumbrăviţa, în nordul municipiului Timişoara, pentru a îmbunătăţi calitatea serviciului de distribuţie şi siguranţa în alimentarea cu energie electrică, precum şi pentru a oferi posibilităţi mai bune de conectare de noi consumatori.

"Staţia de transformare va fi construită pe un teren achiziţionat recent de către E-Distribuţie Banat. Societatea a prezentat proiectul Primăriei Dumbrăviţa şi a iniţiat procesul de obţinere a autorizaţiilor necesare. (…) Construcţia proiectului este prevăzută să înceapă în trimestrul patru al acestui an, iar finalizarea este estimată pentru primul trimestru al anului 2021", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, noua staţie va avea o capacitate totală de 50 MVA (Mega Volt Amper), cu posibilităţi de amplificare, asigurată de două transformatoare 110/20 kV, ceea ce va permite asigurarea consumului clienţilor din zonă alimentaţi în prezent din alte surse, precum şi racordarea de noi consumatori, casnici şi industriali, din zona aflată în nordul municipiului Timişoara.

Staţia va fi alimentată din linia electrică de înaltă tensiune (110 kV) din apropiere şi va fi introdusă în sistemul Telecontrol al companiilor E-Distribuţie, ceea ce va permite operarea şi efectuarea manevrelor de la distanţă, din dispecerat, reducând timpii de intervenţie şi îmbunătăţind calitatea serviciilor. Staţia de transformare va fi dotată cu echipamente noi, compacte, cu eficienţă sporită, consum propriu redus şi riscuri minime pentu mediu.

Proiectul este parte a programului de investiţii realizat de companiile de distribuţie ale Enel în România, care vizează asigurarea unui serviciu adecvat pentru consumatorii finali, posibilitatea de control la distanţă şi îmbunătăţirea calităţii şi securităţii reţelei, respectând în acelaşi timp standardele companiei în ceea ce priveşte mediul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.