Arun Vijayvergiya şi Nikolay Valtchanov, doi foşti programatori la Facebook, au lansat Fabric, o aplicaţie ce creează automat un jurnal personal şi care are ambiţii mari pentru viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fabric, în forma actuală, se doreşte a fi un jurnal automatizat. În loc ca oamenii să-şi scrie manual memoriile, acestea sunt colectate şi grupate automat de noua aplicaţie.

Colectarea se face prin ”tragerea” imaginilor din Facebook, Instagram şi din memoria telefonului. Pe baza coordonatelor pe care fotografiile la stochează, acestea sunt afişate în cadrul unei hărţi.

Cum această abordare nu reprezintă o noutate în domeniu, aplicaţia celor doi afişează şi un Timeline, în partea dreaptă a ecranului. Cu ajutorul acestui Timeline, creat pe baza datelor la care au fost realizate fotografiile, utilizatorul poate răsfoi amintirile digitale în ordine cronologică.

La finalul procesării imaginilor importate, utilizatorii au acces la locurile vizitate, la fotografiile realizate în diverse zile şi pot vedea chiar şi cu ce prieteni s-au întâlnit, respectiv când şi unde. Aceasta din urmă constituie componenta socială a aplicaţiei.

Ceea ce oferă acum aplicaţia Fabric este doar un prim pas. Scopul celor doi dezvoltatori este acela de a crea, în viitorul nu foarte apropiat, o soluţie de stocare a amintirilor augmentate. Ca şi cum ai căuta în propriul creier o amintire anume, pentru a-ţi recrea imaginea unui loc sau a unor persoane dragi. Totul automatizat, pe baza informaţiilor personale care pricum sunt stocate intenţionat sau involuntar pe dispozitivele pe care le folosim.

Arun Vijayvergiya, unul din cei doi ingineri, a lucrat pentru Facebook, printre altele, la prima versiune de Timeline. Nikolay Valtchanov, pe de altă parte, s-a ocupat de integrarea Facebook cu aplicaţiile de monitorizare a eforului, precum aplicaţiile folosite pentru măsurarea paşilor sau a kilometrilor făcuţi pe bicicletă.

Fabric este o aplicaţie gratuită, disponibilă deocamdată doar pe iPhone.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.