Divizia de jocuri video a Amazon a anulat dezvoltarea jocului online bazat pe seria ”Lord of the Rings”, anunţat în 2019, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jocul era dezvoltat de Amazon Game Studios în colaborare cu compania chineză Leyou Technologies Holdings, care a fost cumpărată, în decembrie, de gigantul chinez al tehnologiei Tencent Holdings.

Negocierile contractuale au avut ca rezultat un conflict între Amazon şi Tencent, care a dus în final la anularea jocului, a scris Bloomberg sâmbătă, citând persoane apropiate situaţiei.

"După achiziţia recentă a Leyou de către Tencent, nu am reuşit să asigurăm condiţii pentru a continua cu acest titlu în acest moment", a declarat purtătorul de cuvânt al Amazon, într-un comunicat trimis prin e-mail Reuters.

Echipa Amazon care lucrează la joc va fi mutată în alte proiecte, a spus ea.

Amazon Game Studios s-a străduit să lanseze un joc video de succes de la înfiinţarea sa, în 2014.

Compania a anulat jocurile video anunţate anterior, Breakaway şi Crucible, în timp ce un alt joc al său, New World, a fost amânat în mod repetat, potrivit Bloomberg.

Divizia de jocuri video a Amazon s-a confruntat cu probleme din cauza gestionării defectuoase şi a ciocnirilor culturale dintre dezvoltatorii de jocuri şi principiile companiei, a relatat Bloomberg la începutul acestui an.

Viitorul CEO al Amazon, Andy Jassy, a declarat la începutul acestui an că este dedicat diviziei de jocuri video a companiei, care a fost creată sub conducerea fondatorul Amazon, Jeff Bezos.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.