Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, vineri, la Alba Iulia, la finalul unei întâlniri cu oameni de afaceri locali, că din punctul său de vedere cea mai bună contribuţie pe care ar putea să o aducă mediul de afaceri direct la guvernare ar fi ca viitoarele guverne să aibă oameni care au investit, care provin din antreprenoriatul român şi care înţeleg foarte bine mediul de afaceri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat de jurnalişti la finalul unei întâlniri cu oamenii de afaceri din judeţul Alba dacă crede că un om de afaceri ar putea ocupa postul de ministru al Economiei într-un viitor Guvern, Vasile Dîncu a răspuns că, din punctul său de vedere, cea mai bună contribuţie pe care ar putea să o aducă mediul de afaceri direct la guvernare ar fi ca viitoarele guverne să aibă oameni care au investit, care provin din antreprenoriatul român şi care înţeleg foarte bine mediul de afaceri.

"Am spus că cea mai bună contribuţie pe care ar putea să o aducă mediul de afaceri direct la guvernare ar fi ca viitoarele guverne să aibă oameni care au investit, care provin din antreprenoriatul român şi care înţeleg foarte bine mediul de afaceri şi pot ca, împreună cu planificatorii Guvernului, să spunem finanţe sau administraţie, să facă programe mai bune”, a mai spus Dîncu.

El a adăugat că şi premierul Dacian Cioloş a cerut chiar direct implicare mult mai mare a oamenilor de afaceri în politică, în comunităţile lor.

"De aceea premierul a cerut chiar direct implicare mult mai mare a oamenilor de afaceri în politică, în comunităţile lor, nu numai în sensul ce fac şi acum oamenii de afaceri sponsorizează, susţin foarte multe activităţi sociale şi culturale, în comunităţi, dar este importantă şi o implicare politică, nu în expresia partidistă neapărat, dar problema atitudinală este foarte importată”, a mai spus Dîncu.

Vicepremierul a adăugat că "ambiţia” Guvernului actual este să lase câteva "reţete” pentru viitorul guvern, pentru viitoarele guverne.

"Cred că încep să se rafineze să spun aşa o serie de reţele de dezvoltare planificată a României. Asta este ambiţia Guvernului nostru: încercăm să lăsăm câteva reţete pentru viitorul guvern, pentru viitoarele guverne  şi sperăm să le ducă mai departe”, a conchis Dîncu.

Vicepremierul Vasile Dîncu l-a însoţit, vineri, pe prim-ministrul Dacian Cioloş la Petroşani şi Alba Iulia, unde s-au întâlnit cu autorităţile locale din Valea Jiului şi din zona Roşia Montană - Munţii Apuseni, pentru a le prezenta mecanismul de sprijin elaborat de Guvern pentru dezvoltarea integrată a zonelor-pilot de intervenţie, care vizează şi aceste două foste zone miniere mono-industriale.

Cei doi au avut întâlniri cu rectorul Universităţii Petroşani şi cu membri ai Senatului Universităţii, au vizita biroul local al Unităţii Guvernamentale de Asistenţă Tehnică - Valea Jiului. Ulterior Dacian Cioloş şi reprezentanţii guvernamentali care l-au însoţit au avut discuţii cu oameni de afaceri din Alba, întâlnire care a avut loc la Universitatea "1 decembrie 1918” din Alba Iulia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.