Daimler Truck a început producţia celui de-al doilea model electric al său, un camion de evacuare a deşeurilor din oraşe numit eEconic, în timp ce încearcă să capteze o parte din piaţa europeană a camioanelor electrice, care este mică dar în dezvoltare, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vehiculul va fi produs în acelaşi loc ca primul model electric al producătorului de camioane şi autobuze, camionul greu eActros, în Woerth, Renania-Palatinat.

Primele camioane eEconic vor fi vândute unei firme daneze de evacuare a deşeurilor, alte livrări fiind planificate în acest an, a spus Daimler Truck.

Primele livrări ale camioanelor eActros au avut loc în luna februarie a acestui an.

La fel ca eActros, noul camion va costa aproximativ de trei ori echivalentul unui camion diesel. Directorul general Martin Daum a spus însă că modelele electrice ar costa aproximativ la fel ca unul diesel pe termen lung, datorită costurilor mai mici de alimentare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.