Comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu, a declarat, miercuri, la Parlament, că nivelul absorbţiei fondurilor europene alocate României în exerciţiul bugetar al Uniunii Europene 2007-2013 va depăşi 90%, rezultat bun ţinând seama că a fost primul exerciţiu bugetar la care a fost parte şi ţara noastră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Estimările noastre sunt că rata de absorbţie va depăşi 90%. Pierderile le estimăm la două miliarde de euro, în special din perioada 2007-2011”, a declarat Corina Creţu în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu membrii comisiilor parlamentare de afaceri europene, adăugând că ”nu stăm foarte prost” ţinând seama că este primul exerciţiun bugetar al UE la care România a fost parte.

Creţu a spus că, în contextul discuţiilor legate de viitorul Uniunii Europene, există posibilitatea ca nivelul fondurilor de coeziune să fie redus pe viitor, un motiv suplimentar pentru România să intensifice eforturile pentru absorbţia fondurilor alocate pentru exerciţiul bugetar 2014-2020.

Ea a avertizat că, pe viitor, oraşele vor avea resposabilităţi mai mari în problematica fondurilor europene, motiv pentru care este nevoie ca municipiile reşedinţă de judeţ să fie capabilă să elaboreze proiecte. Printre motivele nivelului redus al absorbţiei în intervalul 2014-2020, Creţu a invocat ”slaba capacitate administrativă şi lipsa de expertiză pentru elaborarea de proiecte de calitate, de proiecte mature”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.