Consiliul Concurenţei a anunţat marţi că analizează crearea unor companii comune de către grupurile Weatherford şi Schlumberge, două multinaţionale din domeniul petrolier, care vor opera pe pieţele din Statele Unite şi Canada.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Weatherford va contribui cu portofoliul său de servicii de finalizare multifază a forajelor (multistage completions), cu capacităţile regionale de producţie şi cu lanţul său de aprovizionare, iar Schlumberger va transfera accesul la tehnologiile sale de suprafaţă şi de foraj, la procesele sale operaţionale eficiente şi la fluxul avansat de activitate de geo-inginerie", a precizat autoritatea de concurenţă.

Weatherford este o companie multinaţională care oferă echipamente şi servicii folosite în foraj, evaluare, finalizare a forajelor, producţie şi intervenţie asupra puţurilor de petrol şi gaze naturale.

Compania Schlumberger oferă tehnologie, soluţii informative şi management integrat al proiectului pentru clienţii din sectorul petrolului şi gazelor naturale, fiind specializată mai ales în evaluarea zăcămintelor, servicii de foraj, producţie şi alte tehnologii de foraj şi în legătură cu zăcămintele, în plus faţă de activitatea grupului Cameron.

Consiliul Concurenţei va solicita observaţii de la alte companii de pe piaţă, referitoare la modul în care mişcarea anunţată de cele două companii afectează sau poate afecta concurenţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.