Consiliul Concurenţei a anunţat, joi, că a autorizat tranzacţia prin care Invest Unternehmensbeteiligungs Aktiengesellschaft (Invest AG) şi Rudolf Brenner Holding GMBH (RBH) intenţionează să preia compania Philoro Holding GMBH, prin intermediul Kultas Beteiligungs GMBH, societate creată pentru această operaţiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Invest Unternehmensbeteiligungs Aktiengesellschaft (Invest AG) şi Rudolf Brenner Holding GMBH (RBH) intenţionează să preia compania Philoro Holding GMBH, prin intermediul Kultas Beteiligungs GmbH, societate creată pentru această operaţiune”, anunţă autoritatea de concurenţă.

Invest AG, din Austria, achiziţionează, gestionează şi vinde investiţii temporare în companii mijlocii care dezvoltă, produc sau distribuie produse sau servicii, preia gestionarea altor companii existente şi a celor care urmează să fie înfiinţate în Austria şi în străinătate şi care furnizează servicii auxiliare legate de afaceri, inclusiv consultanţă în afaceri şi prestează servicii în domeniul consultanţei în afaceri. Invest AG are trei filiale în România şi mai multe companii în portofoliu care activează pe piaţa locală.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

RBH este o societate de tip holding, din Austria, controlată de Rudolf Brenner, care nu este activă din punct de vedere operaţional.

Philoro Holding GmbH şi subsidiarele sale sunt active pe piaţa de comercializare a metalelor preţioase, fiind prezentă în România prin intermediul unei subsidiare.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această tranzacţie nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.